Rättviks kommun
Rättviks kommun
2018-05-22

Lena Krånglin ny kulturchef i Rättviks kommun

Från den 1 juni heter Rättviks kulturchef Lena Krånglin. Hon kommer närmast från Region Västernorrland där hon arbetat med samordning inom länsbibliotek och regional allmänkultur.

Lena Krånglin, ny kulturchef i Rättviks kommun.

Lena Krånglin, ny kulturchef i Rättviks kommun

Lena har mångårig erfarenhet från musikproduktion inom Musik i Västernorrland för såväl barnföreställningar som offentliga arrangemang. Hon har också arbetat med energi- och miljöfrågor och är utbildad inom förvaltning, kommunikation och marknadsföring. Lena kommer från Ramsele där hon också bor idag, men nu går flyttlasset till Rättvik.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att få bli en del av kulturverksamheten i Rättvik. Med min erfarenhet från regionalt arbete hoppas jag kunna utveckla kulturen i samverkan med andra verksamheter, både lokalt och regionalt, säger Lena.

Jonny Gahnshag som är förvaltningschef på samhällsutvecklingsförvaltningen, där kulturenheten ingår, är glad att kunna välkomna en ny kulturchef.

- Lena är välkommen till Rättvik, vår förvaltning och det breda och varierade kulturliv som finns här. Jag är övertygad om att vi kommer att ha stort utbyte av Lenas kultur- och bibliotekserfarenheter.

Samhällsutvecklingsförvaltningen vill också passa på att tacka Heléne Bergman som varit tillförordnat kulturchef sedan 15 januari. Heléne återgår nu till sin tjänst som kommunens kultursamordnare.