Rättviks kommun
Rättviks kommun
2018-05-07

Har du en son eller dotter i åldern 20-25 som inte studerar eller försörjer sig själv?

Det finns unga vuxna som inte försörjer sig själva och bor kvar hemma hos sina föräldrar. Det är vanligt, kanske vanligare än många tror och de finns i alla socioekonomiska grupper i samhället. Som anhörig kan du få stöd och vägledning av ungdomscoachen Ami Look som jobbar med projektet FOKUS 20-25 i Rättvik, Leksands och Gagnefs kommun.

Det är lätt som ung att få vanor som minskar initiativet att ta sig vidare. Tilltron till den egna förmågan sviktar när man inte får de arbeten man söker. Man vill bo kvar på orten men det finns inga arbeten som matchar med den utbildning man har. Man har kanske misslyckats under skoltiden och inte gjort klart sina grundskole- eller gymnasiestudier. Det finns en psykisk ohälsa eller diagnos i bakgrunden. Det finns många olika orsaker till att man inte kommer igång med sitt vuxenliv. Som förälder kan det vara svårt att veta vad man skall göra.

Var skall man då börja?

Som anhörig kan du få stöd och vägledning av ungdomscoachen. Du kan också kontakta anhörigkonsulenten i din kommun för enskilda samtal.

Anhörigträff, tisdag 22 maj

Tisdag 22 maj är det Anhörigträff på Leksands gymnasium, tisdag 22 maj kl. 18 – 20.

Kontakt

Känner du igen dig som anhörig och vill veta mera kontakta:

Ami Look
Ungdomscoach FOKUS 20-25
telefon: 0247-80 153
mobil: 070-373 46 12 (sms)
mejl: anne-marie.look@leksand.se