Rättviks kommun
Rättviks kommun
2018-01-04

Miljöalmanackan

Vi vet att det är många som har tyckt om miljöalmanackan och undrar vart den har tagit vägen. Miljöalmanackan har ersatts av ett informationsblad som levererades till alla Dala Vatten och Avfalls kunder i december.

Dala Vatten och Avfall AB är icke vinstdrivande hållbarhetsföretag som skall effektivisera sin verksamhet så långt det är möjligt. Miljöalmanackan har varit en dyr produkt att både producera och distribuera. Så snart miljöalmanackan satts i tryck har delar av informationen varit inaktuell, vilket medfört att Dala Vatten och Avfall har behövt skicka ut rättat material i efterhand några gånger. Därför har miljöalmanackan ersatts av ett informationsblad i år.

Effekter på miljön och kostnaderna

Informationsbladet har mindre miljöpåverkan än miljöalmanackan, konkret så sparas över en halv miljon A4-papper. Informationsbladet trycks i 35 000 exemplar och på miljömärkt papper. Kostnaden för produktion samt distribution minskar dessutom till hälften. Under våren 2017 har Dala Vatten och Avfall lanserat en ny webbplats som fungerar bra på alla typer av digitala enheter.

Mellan den 16:e till den 20:e december 2017 levererades hämtningsscheman och öppettider i informationsbladet till alla kunder, även till de kunder som har en "ingen reklam tack"-skylt.

Jag har inte fått informationsbladet, hur gör jag då?

Få det hemskickat

Har du av någon anledning inte fått informationsbladet kontakta Dala Vatten och Avfalls kundservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via mail info@dvaab.se eller via telefon 0220-200 210 så skickar de ut ett informationsblad till dig.

Hämta själv

Vill du hämta själv så finns informationsbladen tillgängliga på de platser där miljöalmanackan tidigare funnits. Vid våra återvinningscentraler samt i receptionen i Rättviks kommunhus samt vid biblioteken.

Ladda ner - ta del av informationen digitalt

Ladda ner ett informationsblad via länken nedan:

Dala Vatten och Avfall AB - Informationsmaterial, informationsbladlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Dala Vatten och Avfall AB är ett samarbete mellan kommunerna Rättvik, Leksand, Gagnef och Vansbro.