Rättviks kommun
Rättviks kommun
2017-12-22

Första spadtaget för 40 nya lägenheter i centrala Rättvik

Ulrica, Björn och Annette tar första spadtaget

Ulrica Momqvist, Björn Evbjer och Annette Riesbeck tar första spadtaget

Nu har ännu ett byggprojekt inletts i centrala Rättvik. Bygget i kvarteret Mangeln är nu igång och första spadtaget togs idag på förmiddagen av Björn Evbjer, VD Rättviks Fastigheter AB, Ulrica Momqvist, Styrelseordförande Rättviks Fastigheter AB och Annette Riesbeck, Kommunstyrelseordförande Rättviks kommun.

 - Det har varit en långdragen process men nu står vi äntligen inför byggstart, det känns underbart och spännande säger Björn Evbjer, VD Rättviks Fastigheter AB.

Kvarteret Mangeln kommer att bestå av små lägenheter, 20 stycken 1:or och 20 stycken 2:or. Huset blir ett femvåningshus med hiss så tillgängligheten blir god, och genom sitt mycket centrala läge kommer man som hyresgäst ha nära till allt. Bygget är planerat att stå klart vid årsskiftet 2018/2019.

- Det är väldigt roligt att bygget äntligen är igång nu, och det är bra att det satsas på mindre lägenheter eftersom efterfrågan är så stor säger Annette Reisbeck, kommunstyrelseordförande Rättviks kommun.

Stort intresse för de nya lägenheterna

Intresseanmälan till de nya lägenheterna öppnade den 12 december och intresset har var stort. Över förväntan nästan, säger Björn Evbjer. Intresseanmälan kommer vara öppet till och med söndag 18 februari 2018 och därefter kommer fördelningen av lägenheter att ske genom lottning på kommunhuset i mars 2018. Exakt datum är ej fastställt. Lottningen kommer att ske öppet för allmänheten av personal som inte arbetar på Rättviks Fastigheter. Datum för lottning kommer annonseras i god tid före i Rättviks Nytt, på Rättviks kommuns- och RFABS hemsida samt på Facebook.

Mer information kring kvarteret Manglen hittar du på RFAB´s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

små bilder på interiör i lägenheterna