Rättviks kommun
Rättviks kommun
2016-10-05

Nu tar Rättvik ännu ett steg inom hållbarhetsarbetet

Hållbart Rättvik

Bättre livskvalitet och att förbättra världen är målet med Rättviks koncept ”Hållbart Rättvik” som initierades i våras.

Plattformen kommunicerar kommunens långsiktiga hållbarhetsarbete där vi arbetar inom olika områden, på olika sätt, bredd och djup. För att skapa större delaktighet välkomnas nu allmänheten till en spännande föreläsningsserie med fokus på några av nyckelfrågorna för organisationer och den ”vanliga rättvikarens” hållbarhetsarbete.

– Under hösten arrangerar vi tre intressanta föreläsningar där vi får förmånen att lyssna till några av Sveriges bästa analytiker i dessa ämnen, nämligen Kairos Future. De har i många år undersökt och analyserat samhällstrender och är mycket duktiga på att se både det lokala som globala, berättar Markus Svensson, hållbarhetsstrateg i Rättviks kommun.

Tre föreläsningar i höst

Samtliga föreläsningar genomförs inom ramen för temat Hållbart Rättvik med rubrikerna Innovation, Cirkulär ekonomi och Framtidstrender.

– Syftet med föreläsningarna är att ge våra medborgare inspiration och att locka fler till att lära sig mer om hållbarhet. Hållbarhet är så mycket mer än vad vi kanske kan tro, det handlar väldigt mycket innovation, nytänkande, framåtanda och nya ekonomier. Vi ska främja det positiva, det är minst lika viktigt som att motverka det negativa, vilket annars kanske oftast är i fokus när det gäller hållbarhet.

Föreläsningarna är kostnadsfria, föranmälan krävs till inspiration@rattvik.se.

Mer information om träffarna får du på rattvik.se/inspiration.