Rättviks kommun
Rättviks kommun
2016-05-03

Rättviks kommun nominerad till ”Årets Superkommun”

Välkommen till Rättvik

Dagens Samhälle har granskat och nagelfarit landets kommuner. Rättviks kommun är en av tre finalister nominerade i kategorin landsbygdskommuner.

På Stora Samhällsgalan den 25 maj koras vinnarna.

Dagens Samhälle har för andra året tittat på utvecklingen i landets kommuner och till vår glädje ser vi att Rättviks kommun hamnar i topp.

– Vissa kommuner är starka på enskilda områden, men ofta verkar utvecklingen inom skilda områden gå hand i hand. Kommuner som lyckas hamna i topp tenderar att prestera bra över hela linjen, säger Anna Sönne, tf chefredaktör på Dagens Samhälle.

Kommunstyrelsen ordförande Annette Riesbeck blev otroligt glad när beskedet kom.

– Att bli nominerad till Årets Superkommun är helt fantastiskt, det stärker bilden av vår kommun och självkänslan hos oss som bor och verkar här. Ser man nomineringen ur ett marknadsföringsperspektiv kan vi verkligen glädjas åt uppmärksamheten.

Åtta nyckeltal

När Dagens Samhälle bedömt och rangordnat kommunerna är det bland annat inflyttning, kommunal ekonomi, befolkningssammansättning, skolans kvalitet, näringsliv och förbindelser som de tittat närmare på.

”Syftet är att jämföra kommuner med så lika förutsättningar som möjligt med varandra, snarare än utifrån geografisk hemvist.”

Annette Riesbeck

Läs hela artikeln på dagenssamhalle.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster