Rättviks kommun
Rättviks kommun

Är du mellan 20- 25 år och vill få till en förändring av ditt liv?

Mitt jobb som ungdomscoach är att hjälpa dig att komma igång med din förändring utifrån ditt behov. Det kan handla om att komma igång med studier, att hitta en meningsfull fritidssysselsättning eller ett arbete för din egen försörjning.

Hur planen ska se ut? Det gör vi upp tillsammans för att den skall passa just dig. Målet med din plan är att du skall kunna börja ditt eget självständiga vuxenliv.

Hur lång tid ska vi jobba tillsammans? Det beror på vad du själv känner att du behöver. En, två tre träffar eller under en längre tid. Det är upp till dig och utifrån dina önskemål. Du bestämmer!

Tveka inte - hör av dig!

Har du en son eller dotter i åldern 20-25 som inte studerar eller försörjer sig själv?

Det finns unga vuxna som inte försörjer sig själva och bor kvar hemma hos sina föräldrar. Det är vanligt, kanske vanligare än många tror och de finns i alla socioekonomiska grupper i samhället.

Det är lätt som ung att få vanor som minskar initiativet att ta sig vidare. Tilltron till den egna förmågan sviktar när man inte får de arbeten man söker. Man vill bo kvar på orten men det finns inga arbeten som matchar med den utbildning man har. Man har kanske misslyckats under skoltiden och inte gjort klart sina grundskole- eller gymnasiestudier. Det finns en psykisk ohälsa eller diagnos i bakgrunden. Det finns många olika orsaker till att man inte kommer igång med sitt vuxenliv. Som förälder kan det vara svårt att veta vad man skall göra.

Var skall man då börja?

Som anhörig kan du få stöd och vägledning av ungdomscoachen. Du kan också kontakta anhörigkonsulenten i din kommun för enskilda samtal.

Vill du veta mer?

Känner du igen dig som anhörig och vill veta mera kontakta Ami Look

Kontakt

Ungdomscoach i Rättvik, Leksand och Gagnef
Ami Look
Ungdomscoach FOKUS 20-25
telefon: 0247-80 153
mobil: 070-373 46 12 (sms)
mejl: anne-marie.look@leksand.se