Rättviks kommun

Rättvik är attraktivt

Ett bildcollage med uppträdande på Dalhalla, konferens, spelmän, housefestival, Classic Caar Week och människor vid äldre timmerbyggnad.

Det händer mycket i Rättvik. Foto: © Magnus Andersson

Kommunen är känd för stora evenemang som Rättviks marknad, konserter i Dalhalla, Konst Runt Siljan, Classic Car Week, spelmansstämman i Bingsjö, Dalatravet, Vandrings-festivaler, Dalarnas trädgårdsmässa, bandy och andra evenemang i Rättvik Arena, Musik vid Siljan och mycket mer.

Betydande besöksmål

Vi är stolta över att vara ett av landets mest betydande besöksmål och representera något av det ”mest svenska ”.

Aktivt friluftsliv

Europas sydligaste vildmark bjuder på rekreation och inspiration året om. Dessutom finns möjligheter till fiske, jakt och ett aktivt friluftsliv inpå knutarna. I många av våra sjöar är vattnet så rent att det är drickbart.

Livskvalitet in på knutarna

Vi strävar efter att behålla den goda livskvaliteten. Politiskt har vi sedan många år prioriterat våra byskolor. Det gör det lättare att välja var i kommunen du vill bo, i centralorten eller i någon av de 50 byarna. I kommunen finns ett brett urval av hus och byggklara tomter till salu. Bredbandet når nästan 100 procent av befolkningen.

Restaurangutbudet har utvecklats starkt under de senaste åren! Här äter vi gott alla dagar i veckan. Vi har många matställen som serverar en fin hemlagad lunch till bra pris eller en välkomponerad à la carte måltid.
Rättvik finns på den (g)astronomiska kartan och får goda omdömen i gourmetguiderna.

Kontakt

Personalchef
Anna Nises Borgström
0248-70 138

Näringslivschef
Helena Back
0248-70 512

Kommunalråd
Annette Riesbeck
0248-70 250