Rättviks kommun
Inloggning för skribenter
Personalinloggning mejlprogram

Vikarierande kvalitetsutvecklare IFO

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra innevånare och besökare, vilket bidrar till vår ökade inflyttning. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner, nytänkande och mod i samklang skapar en fantastisk livsmiljö.

Rättviks kommun ska vara en framtidskommun för boende och besökande kännetecknad av entreprenörsanda och småskalighet. Under devisen ”Där tradition möter framtid” vågar vi utmana och utveckla vår kommun, med avstamp i vår historia. Vi vill nu välkomna ännu en medarbetare in i dessa spännande processer!

Om individ- och familjeomsorgen i Rättvik

Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg är en trygg arbetsplats med god stämning och sammanhållning. Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas och må bra samt att vi ska ha en låg personalomsättning. Alla socialsekreterarna i Rättvik är
utbildade socionomer och de flesta har varit anställda i kommunen under flera år.

På enheten finns en stor erfarenhet av arbete inom socialtjänstens olika arbetsområden. På grund av föräldraledighet behöver vi nu anställa en vikarie för vår kvalitetsutvecklare.

Individ- och familjeomsorgen är organiserad under socialförvaltningen, vilken är kommunens största förvaltning och ansvarar för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt stöd, rådgivning och andra
insatser till barn, ungdomar och vuxna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra Individ- och familjeomsorgen där 1:e socialsekreterare, socialsekreterare och familjerättssekreterare arbetar tillsammans under ledning av enhetschef.
Vi vill med tjänsten öka rättssäkerheten och kvaliteten inom Individ- och familje-omsorgen och skapa en fördjupad kunskap inom såväl metoder, dokumentation, handläggning och rättspraxis. Som kvalitetsutvecklare inom Individ- och
familjeomsorg kommer du att vara ansvarig för både BBIC och Procapita. Du ska i
samråd med enhetschef och 1:e socialsekreterare utföra egenkontroller och driva
utvecklingsarbete, vara ett stöd för arbetsledare och kollegor i rättssäkerhet och utvecklingsfrågor. Uppdraget innebär även att tillsammans med enhetschef och 1:e socialsekreterare introducera nya medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomutbildning samt har stor erfarenhet och kunskap om
Individ- och familjeomsorg. Du har kunskap inom socialrätt, förvaltningsrätt
och handläggnings- och dokumentationsregler.Vi ser det som meriterade om du tidigare har arbetat med kvalitets- och/eller metodutveckling i tidigare uppdrag. Du bör ha god inblick i Procapita. Du har stora kunskaper inom BBIC och det är meriterande om du är utbildad BBIC-utbildare.
Som person är du noggrann och analytisk och du drivs av att arbeta med komplexa
frågeställningar. Du löser problem och driver utvecklingsarbete genom att aktivt lyssna in verksamheten. Du är en person som tar stort ansvar för din uppgift och har ett strukturerat arbetssätt som säkerställer goda resultat. Du har god förmåga att arbeta självständigt.
Uppdraget innebär att du måste ha goda kunskaper i svenska språket, såväl
muntligt som skriftligt. Du skall också ha goda kunskaper vad gäller dokumentation och IT. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

Vikariat heltid 100 % fram till 31 mars 2019 med möjlighet till förlängning.

Tillträde 12 februari 2018 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Enhetschef
Maria Lasell
0248-70 220

Fackliga företrädare
Vision
Siw Rönnberger
Telefon: 0248-702 20

SSR
Lovisa Rocking
Telefon: 0248-702 20

Sista ansökningsdag
2017-11-30

Märk ansökan med
Vikarierande kvalitetsutvecklare

Ansökan skickas till
sociala@rattvik.se

Rättviks kommun
Socialtjänsten/IFO
795 80 Rättvik

Om ni flyttar till Dalarna i samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj. Läs mer på rekryteringslots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.