Rättviks kommun

Rättviks kommun söker chef till kulturenheten

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra innevånare och besökare, vilket bidrar till vår ökade inflyttning. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner, nytänkande och mod i samklang skapar en fantastisk livsmiljö.

Rättviks kommun ska vara en framtidskommun för boende och besökande kännetecknad av entreprenörsanda och småskalighet. Under devisen ”Där tradition möter framtid” vågar vi utmana och utveckla vår kommun, med avstamp i vår historia. Vi vill nu välkomna ännu en medarbetare in i dessa spännande processer!

Vill du vara med och verka för kulturen som en kraft i samhällets förändringar och ser biblioteket som ett nav i demokratin? Är du den som i det vardagliga arbetet förmår att sätta in kulturen i ett större sammanhang?

Som chef på Kulturenheten arbetar du på uppdrag av Samhällsutvecklingsförvaltningen vilken består av fem enheter – mark och plan, miljö och bygg, näringsliv, kultur, ungdom och fritid.

Rättviks kulturhus - ett hus, fyra världar

Rättviks kulturhus har ett välkomnande bibliotek med varierat medieutbud. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Verksamheten bedrivs även i två filialer. Konsthallen visar internationell och nationell samtidskonst. Bildarkivet omfattar en stor mängd digitaliserade bilder som spänner över en tidsperiod om mer än 100 år. Utställningen i naturmuseet skildrar hur en jättemeteorit slog ner för 377 miljoner år sedan och skapat Siljansbygdens särprägel. I all vår verksamhet erbjuds personlig service, visningar och workshops för grupper. Föreläsningar förekommer regelbundet.

Uppdraget

Som kulturchef kommer du att ansvara för att leda det strategiska utvecklingsarbetet inom kulturområdet i Rättvik och ingå i förvaltningens ledningsgrupp. Du rapporterar till förvaltningschefen. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för kulturenheten med budget och personalansvar. Du kommer även själv att medverka i olika typer av projekt samt handlägga ärenden, ta fram underlag och bereda ärenden inför beslut.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleexamen samt erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter inom kulturområdet. Du är van att jobba i och driva projekt i större omfattning och du förstår vad ett större förändringsarbete innebär. Det är meriterande om du har kunskap om eller har jobbat i en politiskt styrd organisation.

Du utövar ett utvecklande och tydligt ledarskap och delar enhetens vilja att ge engagerad och bra service. Då verksamheten präglas av samverkan med skilda aktörer krävs det att du har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer. Du är kreativ och skapar inspiration och delaktighet hos dem du möter i ditt arbete. Vi vill att du tillsammans med dina medarbetare verkar för kulturen som en kraft i det mångkulturella och demokratiska samhället. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Upplysningar om tjänsten

Heltid tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2018-01-31

Kontakt

Förvaltningschef
Jonny Gahnshag
0248-70 000 vxl

Personalchef
Anna Nises Borgström
0248-70 000 vxl

Fackliga företrädare
Britti Halvarsson, DIK
0248-70 000 vxk

Sista ansökningsdag
2018-01-31

Märk ansökan med
Kulturchef

Ansökan skickas till
anna.nisesborgstrom@rattvik.se

Om ni flyttar till Dalarna i samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj. Läs mer på rekryteringslots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.