Rättviks kommun

Samhällsutvecklingsförvaltningen söker bibliotekarie

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare, vilket bidrar till vår ökade inflyttning. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner, nytänkande och mod i samklang skapar en fantastisk livsmiljö.

Rättviks kommun ska vara en framtidskommun för boende och besökande kännetecknad av entreprenörsanda och småskalighet. Under devisen ”Där tradition möter framtid” vågar vi utmana och utveckla vår kommun, med avstamp i vår historia. Vi vill nu välkomna ännu en medarbetare in i dessa spännande processer!

Samhällsutvecklingsförvaltningen består av fem enheter: mark och plan, miljö och bygg, näringsliv, kultur, ungdom och fritid - som totalt sysselsätter cirka 45 medarbetare.

Rättviks bibliotek

Rättviks bibliotek omfattar verksamheter i Rättvik, Boda och Ore och är en del av Rättviks kulturhus. Vi söker nu en kollega som vill arbeta med vår mediaförsörjning och programverksamhet. Biblioteket är mycket viktigt för kommunens arbete med bildning, läsning, digital delaktighet och integration.

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter ingår

  • att arbeta läsfrämjande och delta i bibliotekets programverksamhet
  • att ansvara för inköp, fjärrlån och depositioner av media
  • att ansvara för arbetet med bibliotekets mediaplan
  • att vara delaktig i det pågående arbetet med ett gemensamt biblioteksdatasystem för Dalarna
  • att ha yttre tjänstgöring i kulturhusets informationsdisk och vägleda våra besökare i biblioteket.

Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Du ingår i samarbeten och arbetsgrupper med all vår personal och är en resurs för Rättviks kulturhus.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande för dig om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek.

Det är meriterande för dig om du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande och med programverksamhet.

Du bör ha goda IT-kunskaper.

Du ska ha lätt för att kommunicera digitalt och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B fordras.

Egenskaper

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor i alla åldrar, har servicekänsla och bemöter alla med respekt. Du vill gärna utvecklas i ditt yrke och kan arbeta såväl på egen hand som tillsammans med andra. Vi ser gärna att du har en pedagogisk förmåga och har lätt för att knyta kontakter.

Rättviks kulturhus

Kulturhuset i Rättvik innefattar även bildarkiv, naturmuséum och konsthall. I all verksamhet erbjuds personlig service, visningar och workshops för olika grupper. Kulturhuset har ett rikt kulturutbud och arrangerar ofta programverksamhet för barn, unga och vuxna.

Upplysningar om tjänsten

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad: 100%.

Kontakt

Kulturchef
Heléne Bergman
0248-70 190

DIK Britti Halvarsson
0248-70 192

Bibliotekarie
Thomas Hörlin
0248-70 191

Sista ansökningsdag
2018-05-10

Ansökan skickas till
kultur@rattvik.se

Om ni flyttar till Dalarna i samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj. Läs mer på rekryteringslots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.