Robin Layton – Vägingenjör

Robin Layton.

"Jag sätter en hög kravnivå på mig själv och vill göra det bästa jobbet möjligt för Rättvik."

Hur länge har du jobbat som vägingenjör?

– Jag har jobbat som vägingenjör sen maj 2018.

Varför har du valt att jobba med det du gör?

– Det vart lite av en slump. Jag bodde och jobbade i Stockholm just då och ville flytta hemåt igen. Jag har alltid haft ett intresse för samhällsutveckling och infrastruktur så jag sökte tjänsten bara för att testa om jag fick en chans och det föll väl ut då jag fick jobbet.

Vad har du för utbildning?

– Jag har en examen från SLU Alnarp som landskapsingenjör.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?

– När jag började kunde jag ingenting om hur kommunal verksamhet fungerar, eller vad min tjänst helt gick ut på. Det fick jag lära sig med tiden. Det som var meriterande utbildningsmässigt var kunskap inom samhällsbyggnad och planering.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?

– Det är framför allt kontakterna med alla medborgare och besökare samt den otroliga diversiteten av ärenden som kommer in. Den ena dagen är inte den andra lik och den konstellationen trivs jag väldigt bra med.

Vad har du för utmaningar?

– Största utmaningen är att försöka utveckla Rättvik på ett så bra och stort sätt som möjlig med de medlen och regelverken vi har att förhålla oss till. Men också att vara behjälplig och tillmötesgående mot alla som hör av sig till oss.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Min tjänst är väldigt flytande så mina dagar liknar inte varandra men det är en hel del telefonsamtal och problemlösning som dyker upp.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?

– Vi har bra möjligheter till utbildningar och kurser för att utveckla vår kompetens som en kommun och enskilda tjänstepersoner.

Finns det något mer du vill berätta?

– Min förhoppning och strävan är att alla invånare och besökare i Rättvik ska känna att jag är ”rätt person på rätt plats”. Jag sätter en hög kravnivå på mig själv och vill göra det bästa jobbet möjligt för Rättvik. Utan människorna i Rättvik behövs inte tjänstepersonerna. Det är en otroligt viktig del att ha med sig i det vardagliga arbetet. Jag hoppas att folk känner att de får svar eller hjälp med sina frågor och funderingar när de ringer till mig.

Din favoritplats/smultronställe i Rättviks kommun?

– Det är helt klart det ”nya” området vid Enån. Vi har lagt ner väldigt mycket tid och energi för att det ska bli bra och jag hoppas att alla boende och besökare är lika nöjda över det som jag är.