Rättviks kommun
Rättviks kommun

Film och teater

Film och teater kan precis som andra konstformer uppröra dig, få dig att koppla av, skratta eller gråta - alla känslor är möjliga att känna när du ser en film eller en föreställning.

Se film

Om du vill gå på bio i Rättvik är det Wasa Biolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som gäller. Biografen drivs av Björn Biografer. Boka biljett kan du göra via webben eller genom att ringa 0248-107 01.

På biblioteket kan du hyra film för 20 kronor styck i tre dygn. Det finns hundratals filmer för alla åldrar att välja på men du måste ha fyllt 15 år för att få hyra.

Se teater

Dalateaternlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster brukar gästa Rättvik ett par gånger om året. Produktionerna sätts då oftast upp i Kulturhuset och ibland i Wasa Bios lokaler. Aktuella produktioner annonseras bland annat via kommunens evenemangskalender.

Du som är elev i våra skolor och förskolor får regelbundet besöka teaterföreställningar i Kulturhuset. Det kan till exempel handla om dockteater, musikteater, teater med husets personal och klä-ut-sig-själv-teater.

Kontakt

Visit Dalarna

rattvik@visitdalarna.se
0771-62 62 62

Besöksadress
Vasagatan 6
795 30 Rättvik