Rättviks kommun

Varannan vatten CCW 2015

Välkommen till Rättviks kommun och Classic Car Week

Information från Polisen!

En grundläggande målsättning är att såväl alla gäster som boende i Rättvik ska uppleva ett gott ordningsläge.

I linje med det som besökaren upplever som vanligt traditionellt polisarbete kommer vi att fokusera på att förhindra och beivra brott (fylleri, bråk, trafikförseelser, skadegörelse med mera), samt arbeta för att skapa god ordning och säkerhet.

Alkohol

Vi accepterar ingen alkoholförtäring på allmän plats.
Det lokala alkoholförtäringsförbudet omfattar spritdrycker, vin och starköl. Om det i någon situation finns laglig möjlighet så kommer vi att direktförverka alkohol.
Vi rapporterar/bötfäller överträdelser.

Bilkörning

Riksväg 70 genom Rättvik är en viktig genomfartsväg. Under CCW har trafikproblem på grund av ”spontan-cruising” mellan rondellerna orsakat timslånga bilköer.

Av den anledningen har rondellerna spärrats för vändande trafik. Vi ber besökarna att inte hindra genomfartstrafiken samt följa anvisningar från CCW-funktionärer.

Trafikbrott rapporteras vid otillåtet antal passagerare, passagerare som ej färdas på avsedd plats i fordonet samt burnouts. Det kan resultera i böter eller vårdslöshet i trafik.

Vi hoppas att alla besökare finner det enkelt och rimligt att acceptera våra regler. Från polisens sida vill vi att det skapas förutsättning för alla att få en trevlig vistelse och upplevelse i Rättvik under Classic Car Week.

Polisen Dalarna
Lars Winther, kommenderingschef, Sven-Bertil Björklund, polisinsatschef och Magnus Johansson, bitr. polisinsatschef.