Rättviksbacken

Vintervy över Rättvik och Rättviken från slalombackens/skidbackens topp.

Rättviks skidbacke och slalombacke med utsikt över Rättviken. Foto: © Rättviksbacken


Rättviksbacken - slalombackar, snowpark och längdskidspår

En naturskön anläggning, ”lagom” för barnfamiljer och nybörjare, men med något så unikt som en BigAirBag i snowparken, en underbar utsikt över Siljan, mysig kafeteria och fina längdskidspår från toppen (17 km totalt med både skatebredd och klassiska spår).

Trots "storskogen" in på knuten, så ligger pisten nästan mitt i byn. 1 km ner till centrala Rättvik med restauranger, shopping, simhall, ishall, bowlinghall, nattklubb, 2 sportaffärer och 1 sportoutlet.

Två mysiga kafeterior - en vid barnbacken och en på toppen
Barnbacken ligger centralt vid vårt servicehus/kafeterian. Kafeterian med utegrillplats och pulkabacke. Därifrån utgår också en lång, flack (blå/grön) "nybörjarbacke". Dessutom finns 4 blå/röda nedfarter (2 för "offpiståkning" i lössnö) samt 2 varierande "slingor" på norrsidan. För de äldre barnen finns en Snowpark med boxar, rails, ett bigjump och en BigAirBag! I denna gigantiska luftkudde kan alla våga hoppa - även föräldrarna!

Belysning och konstsnö finns i barnbacken, nybörjarbacken och 2 blå/röda nedfarter och 4 kvällar i veckan är det kvällsöppet vecka 2 till och med 13. Övriga öppettider: www.rättviksbacken.se

Telefon till backen
073-671 00 10

E-postadress
info@rattviksbacken.se

I backen finns skiduthyrning med alpin och längdskidor, samt snowboards. Skidskola i grupp anordnas måndag - fredag vecka 52, 1, 7 till och med 9 och privatlektioner går att boka övrig tid.

Gratis skjuts till skidbacken/slalombacken
(i minibuss) utgår från Rättviksskolan och anordnas av Rättviksbacken varje tisdag - fredag vecka 2-8 och 10-13. Du behöver inte vara elev på skolan för att åka med och flera turer går cirka kl 15.45 – 16/16.15 efter behov. Det går bra att ringa Rättviksbacken om du är osäker på om bussen kommer fler gånger eller ej eller om du kommer till Rättvik med buss eller tåg denna tid och önskar att turen ska gå via resecentrum.

Välkommen till den familjevänliga backen för alla!Kontaktinformation

Rättviksbacken
Slalomvägen 36
795 35 Rättvik
073-671 00 10

 

Denna sida uppdaterades 2014-08-19 av Yvonné Wennberg Öhrnell