Förbud mot fyrverkerier/raketer i bostadsområden


Medborgarförslag om förbud mot fyrverkerier/raketer inom bostadsområden vid nyår och sista april. 
Dnr 2011/39 42

Nyårsfyrverkeri/raketer inom bostadsområden vid nyår och sista april. Kan detta vara möjligt att få göra? Vid en och samma "gård" på Golfvägen sköts det både fyrverkeri och raketer.

Låg och var sjuk vid denna tidpunkt. Precis vid 12-slaget vaknade jag av att det sköts fyrverkerier och raketer bakom "vårt" hus på 3 olika ställen. Det var både lättare och "väldigt" tunga smällar och fyrverkerier. Själv är jag 45 år, vaknade gjorde jag definitivt med hjärtklappning dessutom. Vid denna tidpunkt var dottern hemma med sin hund också. Hunden Nelly låg innanför dörren och skakade, vägrade och gå ut och göra sina behov redan på torsdagen. 

Grannarna som även de har hund, hade inte heller tyckt om dessa smällar och fyrverkerier. Ska man bli tvungen att hyra en stuga mitt ute i skogen för att slippa sånt här undrar jag. Skulle ju ha jobbat (och börjat 06.45 på lördag morgon). Jag har ingen lust att använda lugnande medel varken på mig eller dotterns hund, när dessa helger kommer. 

Jag tycker att de som säljer dessa fyrverkeripjäser ska tala om eller ge ut vart och hur man får använda dessa. Jag har inget emot fyrverkerier/smällare alls. Men inom bostadsområdena borde det kunna vara förbud, som innebar att man skulle kunna polisanmäla dessa personer. Som dessutom år efter år smäller och avfyrar raketer trots samtal att man har hund som är rädd och även mej själv.  

Denna sida uppdaterades 2011-07-22 av Yvonné Wennberg Öhrnell