Du som längtar hit

Vi älskar Rättvik Välkommen att älska med oss

Foto: Lena Glad


Välkommen till Rättvik!

Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda så många olika aktiviteter i Rättvik vintertid. Snöskotävling - Siljan Snowshoe Race - deltar redan andra året i Europacupen, vi har ungdomar som spelar bandy och hockey framgångsrikt - IFK Ore har spela Play Off till Allsvenskan – Anna Swenn-Larsson som tävlar i utförsåkning har Rättviks Slalombacke som sin hemmabacke liksom Therese Borssén som även hon tävlat i världstoppen.

Vi drar på de allra varmaste vinterställen och kör veteranfordon på is – Classic Winter Weekend - och vi ger oss ut i storskogen med häst och släde eller för att hugga timmer på gammalt vis. Vi åker längdskidor, isfiskar och vi kör skoter på fina leder. Vi har killar och tjejer som virkar och stickar tills deras alster blir internationella modeplagg – mössor från KASK.

Ja det finns mycket att berätta om Rättvik, såväl vinter som sommartid! Från kommunens sida vill vi gärna framhålla våra satsningar på byskolor. Vi har nu verksamhet i sju byar, inklusive Rättvik, från dagis till gymnasiet. Återtagsprojektet som handlar om att på hemmaplan producera de mjölkprodukter och det kött som vi själva, barn och gamla, äter i våra kommunala bespisningar har gett eko långt utanför kommungränserna.

Våra företagare och föreningsmänniskor är entreprenöriella, uppfinner egna lösningar och jobbar i ett stort antal branscher. Turismen är vår största privata sektor. Besöksnäringen har funnits i snart 150 år så vi börjar bli vana att ta hand om människor som kommer hit.

Vi vill gärna se dig här i Rättvik, som boende, besökare eller inflyttare. Hör gärna av dig till oss! Riktigt varmt välkommen,

Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande och
Markus Svensson, näringslivschefKontaktinformation

Kommunalråd
Annette Riesbeck
0248-70 250

info@rattvik.se
vx 0248-70 000

 

Denna sida uppdaterades 2014-03-09 av Yvonné Wennberg Öhrnell